I briga za djecu je „rasizam“

ssss

Steffen Königer, političar i parlamentarni zastupnik njemačke stranke Alternative für Deutschland (AfD) iznio je zakonski prijedlog svoje stranke pod nazivom „Djeca dobrodošla“ u parlamentu savezne države Brandenburg, te naišao na snažan otpor svih stranaka koje su prijedlog proglasile „rasističkim“.

Njemačka je već dugo godina suočena sa niskom stopom nataliteta, a čak četvrtina Njemica do kraja života ne postanu majke. Aktualno riješenje vladajućih stranaka je dovlačenje milijuna muških imigranata koji bi „riješili demografsku krizu“. AfD traži drugačiji pristup i namjerava dati 10.000 eura zajma bez kamata svakom njemačkom mladom bračnom paru koji se odluči imati dijete, kako bi se poboljšao njemački natalitet.

Nakon drugog djeteta, roditelji bi trebali otplatiti samo pola zajma, dok nakon trećeg djeteta ne bi trebali otplatiti ništa od dobivenih 30.000 eura. Trenutno nema financijskih poticaja za zasnivanje obitelji, osim ako ste stranac ili nezaposlen.

Sve ostale stranke, od kojih su sve govornice bile žene, odbile su prijedlog i nazvale ga „rasističkim“, „narodnjačkim“ i „ksenofobnim“ jer sadrži uvjet da živite u toj državi i imate njemačko državljanstvo barem proteklih 8 godina, kako biste imali pravo na zajam.

Kršćanska Demokratska Unija nazvala je prijedlog populističkim, Socijaldemokrati su rekli da je rasistički jer ne obuhvaća sve obitelji, Ljevičarska stranka kazala je da se radi o ženomrzačkom, rasističkom prijedlogu, te da su sva djeca jednaka, te da biološki Nijemci nisu poželjniji od drugih. Zelena stranka je prijedlog nazvala novim Hitlerovim programom i naglasila da bi samohrane majke, manjine, LGBT i siromašne obitelji trebale biti one koje se podupire, a ne zastarjeli oblik tradicionalne obitelji. Čak su i predstavnici nezavisne liste rekli da je prijedlog krajnje ksenofoban i rasistički. A zamislite, samo radi toga jer prijedlog traži da imate njemačko državljanstvo barem 8 godina.

https://www.youtube.com/watch?v=-O8EQFbqu-8

Königerov odgovor bio je da su vladajuće stranke te koje diskriminiraju. „One su spremne dali 3500 eura svaki mjesec za svakog maloljetnog imigranta, ali nisu voljne dati 10.000 eura jednokratne potpore njemačkim obiteljima kako bi imale dijete. Milijarde koje se troše na namjernu zamjenu stanovništva bi se radije trebale potrošiti na sprječavanje da do toga ne dođe.“

Izvor: LiveLeak