V. Britanija: Sveučilište zamolilo studente da ne vrše nuždu u tuš kabinama i kantama za smeće

© JohnKanser/Creative Comons

Sveučilište Strathclyde u Glasgowu, zamolilo je svoje studente da prestanu vršiti veliku nuždu u tuš kabinama i kantama za smeće, pritom okrivivši za to „multikulturalnu populaciju,“ piše The Telegraph.

Studenti su dobili upozorenje zbog neprikladnih navika, a rečeno im je da bi unatoč tome što „različite zemlje imaju različite prakse“, trebali biti svjesni kako „ovdje u Ujedinjenom Kraljevstvu jedina praksa jest korištenje zahoda.

Poruka je to koja je uslijedila nakon žalbi osoblja koje čisti objekte sveučilišta.

S obzirom na učestalo vršenje velike nužde u kante, tuš kabine i slično – podsjećamo sve posjetitelje TIC [Centar za tehnologiju i inovacije]da se za ovu svrhu koriste prikladni zahodi,“ stoji u poruci studentima.

Sve tjelesne izlučevine i toaletni papir moraju se odložiti u školjku. Iako cijenimo da je populacija TIC-a multikulturalna te da u različitim zemljama imaju različite običaje, ovdje u Ujedinjenom Kraljevstvu prihvaćena je praksa korištenja isključivo zahoda.

Osoblje sveučilišta naknadno se ispričalo zbog poruke, tvrdeći da sadrži izjave koje su navodno potpuno suprotne institucionalnim vrijednostima. Prema njihovim tvrdnjama, poruka navodno nije smjela biti poslana.

Autor: Tribun