Dvadeset kanadskih policajaca u Iraku će dijeliti savjete o „različitosti“

Kanada šalje 20 policajaca u iračka područja koja su bila okupirana od strane Islamske Države, kako bi lokalnim vlastima pomogli po pitanjima spolne jednakosti, različitosti te ljudskih prava, prenosi Sputnik.

Policajci bi trebali pomoći lokalnoj policiji u oslobođenim područjima „pružanjem strateških savjeta povezanih sa spolom, različitosti i ljudskim pravima u njihovim zajednicama,“ stoji u službenom priopćenju kanadskih vlasti.


Widget not in any sidebars

Na svojoj misiji, policajci bi također lokalnoj zajednici trebali pokazati tehnike koje bi domaću policiju trebale potaknuti na mirna rješenja svih sporova, uz fokus na žene i djecu.

Ministrica međunarodnog razvoja, Marie-Claude Bibeau, izjavila je kako će Kanada nastaviti voditi bitku za ljudsko dostojanstvo te zalaganje za najranjivije, žene i djecu, putem nove „feminističke politike međunarodne pomoći.

Misija će pružiti kanadskim policajkama jedinstvenu priliku da obučavaju i savjetuju iračke policajce te da pozitivno doprinesu stvaranju dugoročne stabilnosti i napretka,“ izjavila je samouvjereno Bibeau.

Zapad kroz ovakvu politiku i dalje nastoji nametnuti zapadnjačke

© Reuters

ideje Bliskom istoku, narušavajući time lokalni identitet i kulturološke običaje, što je upravo jedan od glavnih uzroka rađanja ekstremizma i posljedično terorističkih napada na Zapadu.

Autor: Tribun