Dvostruka mjerila: Crnačka četvorka koja je zlostavljala bijelog mladića neće biti optužena za zločin iz mržnje (VIDEO)

Foto: Chicago Police
Foto: Chicago Police

Četvero tinejdžera optuženo je za otmicu, premlaćivanje i zlostavljanje bijelog mladića s posebnim potrebama, što su ujedno snimili mobitelom te uživo prenosili na Facebook-u.

Međutim, unatoč tome što se na snimci jasno mogu čuti otvorene i direktne rasističke uvrede, policija navodi kako nije riječ o „zločinu iz mržnje.

Jordan Hill, Tesfaye Cooper, Brittany Covington, svi stari 18 godina, te Tanishia Covington, stara 24 godine, imena su optuženih koji su 18-godišnjeg bijelog mladića s posebnim potrebama vezali, a potom maltretirali puna 24 sata.

Žrtva je na prijevaru namamljena u klopku, tako što je dogovorio sastanak s Hillom. Međutim, kada je došao na dogovoreno mjesto u West Lexington u Chicagu, Hill ga je dočekao s ostatkom zlostavljača.

Na snimci se jasno vidi kako je mladić stjeran u kut, te je primao udarce, a glava mu je u jednom trenutku tako razrezana da mu se jasno vidjela lubanja.

Crni zlostavljači rastrgali su mu odjeću te ga posuli pepelom od cigareta. Nakon toga su ga natjerali da puže po podu te ga prisilili da pije vodu iz zahodske školjke, istovremeno se smijući i vrijeđajući.

U više navrata na snimci su se jasno mogle čuti rasističke uvrede poput „Jeb.. bijelce“ ili „Jeb.. Donalda Trumpa.

Glavni detektiv u istrazi, Kevin Duffin, izjavio je kako optužbe jesu zasnovane na zločinu iz mržnje, ali ne onom utemeljenom na rasizmu.

Jordan Hill (Foto: Chicago Police)

Oni su priznali da su ga tukli, premlaćivali, prisilili ga da pije vodu iz zahoda, a potom i snimili video gdje se vidi kako su mu odrezali dio skalpa,“ rekao je Duffin.

U četvrtak je policijski glasnogovornik izjavio da su osumnjičeni tijekom napada iznijeli „zastrašujuće rasističke izjave.“ Međutim, istražitelji unatoč tome vjeruju da je žrtva bila metom zbog svojih – posebnih potreba, a ne zbog rasne pripadnosti.

Članovi obitelji žrtve otkrili su kao su ga odvezli do McDonaldsa gdje je trebao provesti neko vrijeme s Hillom, s kojim je inače navodno bio prijatelj.

Izvor: Express, Tribun