Imigrant na suđenju zbog pokušaja silovanja: „Došao sam u Austriju da bih j…o žene“

Foto: SPK Linz
Foto: SPK Linz

Ilegalni imigrant, optužen za premlaćivanje žene u pokušaju silovanja izjavio je na sudu da je došao u Austriju kako bi „j…o žene“.

Na suđenju na općinskom sudu u Linzu, Alžirac, koji je već više puta bio osuđivan u Francuskoj i Austriji, negirao je da je počinio napad u travnju ove godine. Prema optužnici, Alžirac je pokušao silovati ženu prije nego li ju je brutalno pretukao.

Žena je ostala u nesvijesti te s ozbiljnim ozljedama u blizini autobusne stanice gdje se dogodio incident.

Kada mu je na suđenju postavljeno jednostavno pitanje zašto je došao u Austriju, imigrant je odgovorio: „Došao sam u Austriju da bi j…o žene.

Osim što je već višekratno osuđivan u Europi, Alžircu je također odbijen zahtjev za azil, a ima i zabranu putovanja. Štoviše, ovaj 35-godišnjak je optužen i za drugi pokušaj silovanja u listopadu prošle godine, kao i za napad.

Zašto ovaj nasilnik nije deportiran, većina se pita? Razlog je dakako pravne naravi, jer Austrija nema sporazum o izručivanju s Alžirom.

Autobusna postaja gdje je pronađena žrtva (Izvor: Wochenblick)

Jedan od svjedoka napada, student, izjavio je na sudu: „Prišla mi je žena prekrivena krvlju. Niste joj mogli vidjeti lice. Rekla mi je: ‘Silovana sam’.

Nakon saslušanja, sutkinja Ursula Eichler upitala je optuženika ima li što reći u svoju obranu, budući da su izjave žrtve, svjedoka i DNK dokazi vrlo snažni u ovom slučaju.

Prevoditelj je preveo optuženikove riječi: „Nikad u životu nisam vidio ovu ženu.

Potom je još nekoliko puta ponovio: „Kunem se Allahom da nisam silovao tu ženu.

Žrtva, koja je teško traumatizirana te još uvijek ima ozbiljne ozljede na lijevoj strani lica, koje su posljedica napada. Žena je u plaču napustila sudnicu zajedno sa svojom rodbinom, nakon što je puštena snimka njenog svjedočenja.

Nakon brutalnog napada u travnju ove godine, žrtva je prošla devet različitih medicinskih tretmana kod psihijatara, zbog čega je prisiljena uzimati jake lijekove protiv anksioznosti i nesanice.

Saslušanje je zasad odođeno dok se ne izradi psihijatrijska procjena optuženok te zdravstveno stanje žrtve. Ukoliko bude osuđen, ovaj nasilnik bi mogao dobiti do deset godina zatvora. Poznavajući pak europske sudove i uobičajenu farsu oko „ljudskih prava“, ne treba čuditi ako napadač dobije tek blagu kaznu.

Izvor: Wochenblick