Iračanin nožem izbo putnika u vlaku nakon što je žena s hidžabom upitana za kartu – sve putnike optužio za „rasizam“

© Getty

Iračanin koji je putovao vlakom iz Stockholma u Hallsberg, nožem je napao putnike nakon što je od žene u hidžabu zatraženo da pokaže kartu. Napadač je sve putnike optužio za rasizam, piše Fria Tider.

Karim alla Hussain (25), iznenada je pobijesnio nakon što je kondukterka u vlaku zatražila kartu od žene koja je nosila hidžab.

Muslimanka je prigovarala kako je već morala pokazati kartu ranije, iako očevici navode da je kondukterka bila pristojna te jednostavna nije ženi zapamtila lice.

Hussain je pak ovaj čin shvatio drugačije te se vinuo na noge zahtijevajući od kondukterke objašnjenje zašto od žene traži kartu (!), pritom dobivši odgovor da ona „samo radi svoj posao“ te je potom postao vrlo agresivan.

Drugi putnici umiješali su se i pokušali smiriti Hussaina, ali to je samo pojačalo njegov bijes. Optužio je sve putnike za rasizam, a jednom od njih posebno je prijetio te ga je udario u lice.

Dotični muškarac ipak je svladao Hussaina te ga oborio na pod, ali se Hussain uspio načas osloboditi te je izvukao dugi kuhinjski nož i muškarca izbo četiri puta prouzročivši tako teške ozlijede.

Svjedoci opisuju kako je Hussain potom ustao i hodao po vagonu „kao da je pobijedio na nacionalnom natjecanju“, mašući nožem pred prestrašenim putnicima. Potom je od jednog putnika i njegove kćeri zahtijevao da mu kažu jesu li i oni rasisti.

Hussain je potom počeo prestravljenim putnicima držati predavanje o jednakosti, tvrdeći kako je svatko od njih rođen s „jednakim vrijednostima“ te je tražio od njih da pokažu poštovanje prema njemu dok je njegova žrtva krvarila na podu.

Nakon što je vlak stao na postaji, Hussain je pobjegao u obližnji vrt, ali je ipak uhićen.

Policajcima je rekao kako se branio te da je „ponosan“ na to što je učinio, ali sudac to nije prihvatio te mu je dodijelio osam i pol godina kazne zatvora.

Zanimljivo, Hussain ima poduži kriminalni dosje te je već trebao odslužiti tri i pol godina kazne zbog različitih kriminalnih dijela, ali je prijevremeno pušten.

Dakako, iz Švedske neće biti deportiran nakon odsluženja kazne, zahvaljujući tome što je dobio državljanstvo 2008. godine, unatoč tome što je već tada imao nekoliko osuda zbog kaznenih djela.

Autor: Tribun