Italija: Senegalski imigrant prijetio terorističkim napadom, a unatoč tome što je već kažnjavan – pušten je na slobodu

FILIPPO MONTEFORTE/AFP/Getty Images
FILIPPO MONTEFORTE/AFP/Getty Images

Vaša djeca će platiti,“ zaprijetio je Senegalac prestrašenim putnicima u autobusu u  Genoi i to na sam Badnjak, upozoravajući ih da će afrički imigranti bombardirati grad.

Muslimanski imigrant iz Senegala obećao je putnicima u autobusu kako će Afrikanci izvršiti teroristički napad na Italiju te upozorio: „Postavit ćemo bombu ovdje u Genoi, tako da će to biti sretan Božić i za vas.

Vaša djeca platit će za sve. Ne znaju samo Tunižani kako se rade te stvari,“ izjavio je 38-godišnji imigrant. Putnici autobusa ostali su u panici sve dok policija, na poziv vozača, nije došla na mjesto gdje ju je čekao autobus.

Nakon što su policajci ušli u autobus, imigrant im je uzviknuo „Policija … sretan i vama Božić“. Pored toga što je prouzročio veliki nemir, verbalno napadao putnike i policiju, imigrant je počeo glavom udarati u prozorsko staklo.

Senegalac je uhićen, uz veliko opiranje, te je izveden pred sud zbog kršenja javnog reda i mira. Istragom je utvrđeno da je uhićen već nekoliko puta, kao i to da je ilegalni imigrant koji ima dosje zbog oružane pljačke. Unatoč svemu tome, suci su ga pustili na slobodu, tražeći od njega samo potpis na sudske dokumente.

Incident je prijavljen anti-terorističkoj agenciji koja je pokrenula istragu.

Izvor: Liguria Notizie, Imola Oggi, Tribun