Japan uveo posebni toaletni papir za smartphone

untitled-1

Japan je još jednom kročio naprijed ispred ostatka svijeta uvevši novost u području osobne higijene – toaletni papir za smartphone.

Sada se na u zahodima u japanskim zračnim lukama može vidjeti nešto što izgleda kao mini toaletni papir, ali on nije namijenjen brisanju stražnjice, već za čišćenje smartphonea.  Ovu novotariju, na kojoj stoji poruka „Dobrodošli u Japan“ uvela je telekomunikacijska kompanija NTT Docomo.

Do uvođenja ovog novog dijela zahodske opreme došlo je nakon što su istraživači otkrili da se na zaslonima smartphonea nakuplja veliki broj bakterija tijekom boravka na zahodu, čak i više od same zahodske daske.

Predviđa se da bi ovaj mali toaletni papir trebao biti do kraja ožujka iduće godine zastupljen na svim zračnim lukama u Japanu.

Japan je inače poznat po sofisticiranim i naprednim zahodima u kojima se koriste grijane zahodske daske te vruća voda za ispiranje. Nejasno ostaje jedino pitanje zašto se za brisanje smartphonea ne bi mogao koristiti i običan standardni toaletni papir?

Izvor: Metro, Tribun