Ljevičarski ekstremisti iznuđivali novac od vlasnika trgovina kako im ne bi razbili izloge tijekom divljanja u Hamburgu (VIDEO)

© EPA

Vlasnici trgovina u Hamburgu tvrde kako su članovih ljevičarskih ekstremističkih skupina tražili od njih novac kako bi poštedjeli njihove izloge u divljačkim pohodima u Hamburgu tijekom sastanka G20.

Mala četvrt Schanzenviertel u središtu Hamburga postala je ovih dana središtem divljaštva u kojemu je oko 10.000 ljevičarskih ekstremista izvelo kaos u svrhu navodnog prosvjeda protiv sastanka G20. Međutim, unatoč svojoj navodnoj „borbi protiv kapitalizma“, ljevičarski ekstremisti dali su ultimatum vlasnicima trgovina: platite 20 eura i postavite plakat na izlog ili će vam trgovine biti uništene, piše Die Welt.

I doista, na mnogim izlozima pojavili su se plakati koji su bili znak da su vlasnici platili iznudu, ali ostaje nepoznato kolika je stvarna cifra morala u konačnici biti plaćena, niti kome je točno novac uplaćen.

© EPA

Bruno Blockus, vlasnik lokalne trgovine sirevima, kaže kako nije nikog čuo niti vidio da dolazi u njegovu trgovinu sa takvim zahtjevima, ali je noć ranije imao razbijen izlog.

Mnoge druge trgovine bile su prisiljene zatvoriti svoja vrata ranije, a na nekim izlozima pojavili su se natpisi s molbama da im se ne razbijaju izlozi i trgovine. Pojedine trgovine ipak su bile metama vandalizma.

© EPA

Jedna stanovnica ovog područja ispričala je da su mnogi ljudi napustili četvrt kako bi izbjegli nasilje na ulicama. „Mnogi strahuju da će stvari postati vrlo loše, pa su otišli,“ izjavila je dodavši: „Rastrgana sam. Bila sam zabrinuta zbog toga što sam sama ovu večer, kada se to događalo vani.

Mi živimo ovdje. Mi smo Schanze. Zato sam ostala,“ rekla je jedna dugogodišnja stanovnica.

Video snimke iz Hamburga, postavljene niže, prikazuju „uništenje kapitalizma“. U pitanju su automobili i imovina običnih građana, koji su kao privatno vlasništvo očita prijetnja divljačkoj ideologiji.

Autor: Tribun