MI5: 23.000 potencijalnih terorista u Britaniji

© Stockphoto

Na tisuće islamista došlo je u Britaniju na provjereni način, zahvaljujući „humanosti“ britanskih vlasti. Zahvaljujući tome, a prema izvještaju britanske obavještajne službe MI5, trenutno se u Britaniji nalazi oko 23.000 potencijalnih terorista.

Policija je tijekom subotnjeg jutra uhitila još dvojicu muškaraca osumnjičenih za povezanost s terorističkim napadom u Manchesteru. Ukupno je uhićeno 13 osoba, od kojih su dvije puštene.

Međutim, sigurnosno-obavještajna služba MI5 objavila je informaciju da se u zemlji nalazi oko 23.000 potencijalnih islamskih terorista, što dovoljno govori o raširenosti problema i nemogućnosti sprječavanja izvođenja ubilačkih napada u zemlji.

Više od 3000 osoba tako su pod istragom, a u isto vrijeme britanska policija također radi na 500 slučajeva povezanih s terorizmom.

Teško je. Samo zato što ste postali svjesni da je netko postao simpatizer ekstremizma, ne znači da ta osoba predstavlja živuću prijetnju,“ izjavio je neimenovani izvor iz MI5.

U međuvremenu je ISIL pozvao na sveopći ustanak protiv ne-muslimana, a tijekom mjeseca Ramazana koji je počeo 26. svibnja i traje do 24. lipnja.

Autor: Tribun