Evakuirano preko 80.000 posjetitelja s festivala „Rock am Ring“ zbog terorističke prijetnje

© Global Look Press

Prve večeri gotovo 87.000 ljudi moralo je biti evakuirano s poznatog glazbenog festivala „Rock am Ring“ koji se održava u blizini grada Nürburga, nakon što je policija zaprimila prijavu o „konkretnoj terorističkoj prijetnji,“ prenosi RT.

Organizatori festivala, zajedno s policijom, popeli su se na pozornicu oko 21 sat kako bi zamolili gledatelje da krenu prema izlazima. Razlog za ovakav potez naveli su na Facebook-u, gdje stoji da su zaprimili „terorističke prijetnje.

Nadamo se da će se festival nastaviti sutra. Hvala vam na suradnji,“ stoji u izjavi.

Policija je izjavila kako „provodi istragu u pogledu konkretnih indikacija koje ne mogu isključiti moguću terorističku prijetnju.“ Na samom festivalu bilo je prisutno preko 1200 policajaca.

Festival „Rock am Ring“ trebao bi se održavati sve do nedjelje, a predviđen je nastup od oko 85 različitih rock i metal bendova iz cijelog svijeta.

Zanimljivo je istaknuti kako je prethodnih godina već bilo ozlijeđenih na ovom festivalu, ponajviše zahvaljujući – lošim vremenskim uvjetima. Prošle godine tako je ozlijeđeno 70 osoba, od čega su 42 završile u bolnici zbog udara groma. Ipak, terorističke prijetnje kao što je ova, dosad nisu zabilježene.

Autor: Tribun