Njemačka: Židovski „umjetnik“ na pločniku ispisao niz anti-semitskih poruka i prošao nekažnjeno (Video)

Židovski „umjetnik“ optužio je Twitter za neuspjeh u brisanju „govora mržnje“ na toj društvenoj mreži, pa je njihovoj podružnici u Njemačkoj odlučio pokazati što misli o tome. Pomoću šablona je ispisao neke od uvredljivih komentara na pločniku ispred njihova predstavništva u Hamburgu.

Shahak Shapira, uz još nekoliko prijatelja, ispisao je na pločniku poruke od kojih su neke: „Njemačka treba konačno rješenje za islam“, „Pobijmo Židove plinom“ i „Židovsko smeće.


Widget not in any sidebars

Shapira navodi kako je Twitteru prijavio oko 300 različitih komentara povezanih s „govorom mržnje“, od čega je dobio samo devet odgovora od administratora, piše The New York Times.

Ako me Twitter prisiljava da gledam te stvari, onda bi i oni trebali to isto vidjeti,“ tvrdi Shapira u video snimci.

Ipak, ostaje nejasno na koji način to vlasnici društvenih mreža prisiljavaju korisnike na gledanje ovakvih komentara i objava.

Predstavnici Twittera nisu željeli komentirati ove uvredljive poruke, ali su naglasili da će nastaviti provoditi politiku strogih pravila po pitanju vrijeđanja na svojoj mreži.

Shapira je prošao nekažnjeno, kako po pitanju uništavanja javne imovine, tako i po onom još ozbiljnijem za Njemačku – anti-semitskim porukama. Vjerojatan razlog tome je taj da je cijela akcija izvedena u smislu „umjetničkog prosvjeda“ te činjenice da je Shapira židovskog porijekla.

Autor: Tribun