Nova godina: Ako nisu seksualna napastovanja u Njemačkoj, onda je gađanje raketama u Švedskoj (VIDEO)

Policija je ove godine u velikom broju osiguravala proslave u Njemačkoj, a posebice u Kölnu, kako bi se izbjegle scene od prošle godine. Dakako, policija je s određenih pozicija dobila uobičajene etikete „rasista“ i „fašista“ jer se drznula okružiti oko stotinjak imigranata, kako bi spriječili neželjene događaje.

No, malo sjevernije, u Švedskoj koju danas neki zovu „Švedistanom“, situacija je u nekim gradovima potpuno izmakla kontroli po pitanju vatrometa.

U pojedinim četvrtima gradova Gothenburg, Norrköping i Ostersund, razne bande raketama su napadale obične ljude na ulicama.

Tako je čak i trgovački centar Nordstan u Gothenburgu morao ranije zatvoriti svoja vrata za kupce jer je policija dobila saznanja da „mladići“ planiraju izvesti napad raketama na trgovine.

Nordstan je javno mjesto gdje je policija odgovorna. Stoga smo odabrali slijediti njihovu preporuku,“ rekla je šefica Nordstana, Ulrika Carlsson.

Policija je diljem Švedske morala intervenirati nakon što su skupine imigranata ispaljivale rakete međusobno, na druge ljude, na imovinu i prema kućama.

Raznijeli su poštanske sandučiće, pucali na ljude i autobuse,“ rekao je Christian Galante, šef operativnog policijskog centra u Västmanlandu.

Tužno, uočili smo da često ciljaju raketama na ljude, zgrade i vozila i to je zbilja ozbiljno. Broj napada protiv spasilačkog osoblja, ambulantnih vozila, policije i zaštitara također je u porastu,“ rekao je glasnogovornik policije, Christer Fuxborg.

Izvor: Halland Nyheter,  Tribun