Objašnjenje silovatelja kojem je Šveđanka rekla „ne“: „Bila je toliko napaljena da nije znala što govori“

© FT GRAFIK / Privat

Sirijski imigrant imenom Abdul, silovao je djevojku u autu dok je sve snimao mobitelom. Djevojka je vikala „Stani, ne želim to!“, a na videu Abdul tvrdi kako je bila „toliko napaljena da nije znala što govori.“ Abdul se zahvaljujući tvrdnji da ima samo 16 godina izvukao sa smiješnom kaznom.

Priča započinje uobičajeno – djevojka je kontaktirala Abdula preko društvene mreže i odlučili su se za susret. U travnju ove godine, djevojka je bila na zabavi u okrugu Kalmar gdje je popila previše alkohola, što je rezultiralo višekratnim povraćanjem, piše Fria Tider.

Na kraju zabave te noći, djevojka nije bila u stanju pobrinuti se za sebe, pa je u pomoć pozvala Abdula i još jednog prijatelja koji su je odveli do auta. Djevojka je potom zaspala na zadnjem sjedalu auta, a kad se probudila, otkrila je da na sebi nema donjeg rublja.

Dana 19. travnja, Abdul je osumnjičen za silovanje, a par dana kasnije stavljen u pritvor.

Policija je tijekom pretresa Abdulovog stana našla video i fotografije na njegovom računalu, na kojima se vidi kako je djevojka silovana.  Video je iskorišten kao najjači dokaz protiv Abdula, a u jednom trenutku na njemu se moglo jasno čuti kako djevojka kaže: „Ne, stani, ne želim to!“ Unatoč tome, Abdul je tvrdio da je ona dobrovoljno pristala na seks.

Tijekom ispitivanja, Abdul je upitan kako je interpretirao djevojčine molbe da stane, na što je odgovorio:

Bio sam usredotočen, ona je samo govorila besmislice.“

Kada je zatražen da malo opširnije objasni ovu tvrdnju, Abdul je odgovorio:

Govorila je stvari, a da nije znala što govori. Mislim, bila je tako napaljena da nije znala što govori. Dakle, kada ste ljuti, možete reći stvari kojih niste svjesni – stvari koje ne želite,“ objasnio je Abdul.

Sud je Abdula osudio na 85 sati u centru za brigu o mladima te će djevojci također morati isplatiti 115.000 SEK odštete. Abdul neće biti deportiran jer sud to nije niti tražio.

Autor: Tribun