Operacija povećanja penisa odnijela prvi život – u Švedskoj

Prva operacija povećanja penisa koja je odnijela i svoju prvu žrtvu, dogodila se u Švedskoj.

© Giuseppe Graziano / Global Look Press

Relativno zdrav 30-godišnji muškarac podvrgnuo se operaciji pri čemu mu je salo s trbuha trebalo biti presađeno na penis radi povećanja njegove dužine i opsega. Sve se odvijalo u privatnoj klinici u Štokholmu, piše RT.

Muškarac je imao tek blaži oblik astme, ali nije imao neke druge zdravstvene probleme. Kao razlog smrti navodi se masna embolija, koja je rezultat ulaska masnog tkiva u krvotok, pri čemu je došlo do začepljenja krvnih žila. Naime, pri kraju operacije, nakon što su kirurzi injektirali 60 ml masti u korijen muškarčevog penisa, njegovo srce je naglo počelo lupati te je u konačnici doživio srčani udar.

Liječnici su pokušali provesti reanimaciju te je prebačen na odjel hitne pomoći u bolnicu, ali je tamo umro dva sata kasnije.

Obdukcijom je utvrđeno da je imao nekoliko slomljenih rebara zbog pokušaja oživljavanja, ali i malo krvarenje u korijenu penisa. Istragom je utvrđeno i da je ovo „prvi slučaj gdje je navodno jednostavna i sigurna procedura povećanja penisa prijenosom masnih stanica uzrokovala smrt u mladog zdravog čovjeka.

Autor: Tribun