Već u prvom tjednu od početka prikazivanja, Pedeset nijansi slobodniji odnio je titulu najgledanijeg filma vikenda, a danas su službena izvješća pokazala fenomenalni rezultat od čak 51 454 gledatelja! Bombastične brojke jasan su dokaz kako izostanak filma Pedeset nijansi slobodniji s programa najvećeg kino prikazivača u Hrvatskoj nije ni najmanje utjecao na interes javnosti za ovaj naslov.

Film Pedeset nijansi slobodniji na velika platna donosi nam stari dvojac u novim okolnostima; romantiku, akciju, triler i spektakl za kraj. Anastasia i Christian nedavno su svoju vezu okrunili brakom i sada uživaju na luksuznom medenom mjesecu. Gospodin i gospođa Grey u bračne su vode uplovili privatnom jahtom na osamljenim plažama obale Francuske, ali ni to im nije osiguralo mirnu luku. Njihova sreća i poslovni uspjesi učinili su ih metom opasnih ljudi čija će ljubomora i zle namjere ugroziti sve što imaju, a napetost i akcija sada sele van Crvene sobe. Ponovno u režiji Jamesa Foleya, u glavnim ulogama i dalje gledamo Dakotu Johnson i Jamieja Dornana, a glumačkoj ekipi pridružili su se i Brant Daudherty, Bella Heathcot, Eric Johnson, Arielle Kebbell i popularna pjevačica Rita Ora.

Uspjeh posljednjeg nastavka ekranizacije bestseler trilogije engleske spisateljice E. L. James definitivno je izazvao “BOOM” u svijetu filma, distributera, prikazivača i gledatelja. Ovakav tijek događaja značio je procvat za manja kina diljem zemlje te ponukao i neke javne ustanove da u svoju ponudu iznimno uvedu i komercijalne filmske projekcije. Na kraju samo ostaje pitanje: kako je najveći kino prikazivač u Hrvatskoj uspio odoliti filmu ovakvog komercijalnog potencijala? Pedeset tisuća Hrvata očigledno nije.