Švedskog anti-rasističkog TV voditelja pretukla trojica muškaraca jer podsjeća na Trumpa

Publicity pic/Facebook
Publicity pic/Facebook

Poznatog kuhara, vlasnika restorana i TV voditelja Andersa Vendela iz Malmöa, brutalno su pretukla trojica muslimanskih muškaraca jer su smatrali da izgledom podsjeća na – Trumpa!

U objavi na Facebook-u, koja je kasnije uklonjena, Vendel, koji je također i poznat po anti-rasizmu te kao voditelj TV emisije „Borba kuhara“, opisao je brutalni napad kako se dogodio u studenom u blizini jednog restorana brze prehrane u Malmöu.

Ja sam na hitnoj već nekoliko sati i čekam rendgen. Pretukla su me trojica muslimanskih muškaraca starih između 25 i 35 godina. Mislili su da podsjećam na Trumpa.

Dvojica muškaraca stavili su mi ruke iza leđa, a treći me počeo tući svuda po licu. Pokušao sam se braniti nogama. Nakon što sam dobio oko 20 udaraca šakom u lice, pao sam na pod. Sva trojica počela su me tući koliko god su mogli po licu i glavi. Slomljen mi je nos, imam otekline, zatvoreno oko. natečena usta, usne i vilicu. Čak i slomljeni palac,“ napisao je Vendel.

Bild:
Izvor: Facebook

Anna Göransson, glasnogovornica policije u Malmöu, potvrdila je da se napad dogodio.

Napadnuti se nalazio u restoranu brze prehrane te mu je prišao stranac i počeo ga zadirkivati. To je rezultiralo sukobom i nepoznati je muškarac udario žrtvu golim šakama. On je pao na pod i potom je pretučen te je zadobio ozlijede lica. Potom mu je pružena pomoć u bolnici,“ rekla je Göransson.

Anders Vendel u Švedskoj slovi za vrlo poznatu osobu, posebice kada se radi o restoranima u Malmöu.

Izvor: Sydsvenskan