VIDEO: Njemački Identitarijanski pokret prosvjedovao ispred ministarstva pravosuđa. Ministar doživio blamažu od kontra-prosvjednika.

Članovi Identitarijanskog pokreta (IB) blokirali su ulaz u zgradu Ministarstva pravosuđa. Transparenti, zastave s obilježjima DDR-a,  baklje te glasni slogani obilježili su prosvjed protiv represije u vidu zakona kojim se zabranjuje sloboda govora, odnosno kritike na račun djelovanja vlasti, poglavito u pogledu masovne imigracije, što se danas popularno naziva „govorom mržnje“.

Nasuprot članovima IB-a koji su nosili transparente s natpisima „Ministarstvo cenzure“ i „Jeste li već sve zaboravili?“, okupili su se i kontra-prosvjednici koji su uobičajeno prosvjedovali protiv „rasizma,“ iako je bolje upućenima poznato da IB odbacuje „rasizam“ kao ideal.

U jednom trenutku, iz zgrade ministarstva izašao je ministar Heiko Maas koji se s bocama vode uputio prema kontra-prosvjednicima, želeći ih očito ohrabriti. Međutim, čini se kako su ga čak i oni pristojno omalovažili i izvrijeđali, zbog čega se brzo povukao nazad u zgradu.