10 čudnovatih i besmislenih izuma

Svijet je prepun besmislenih izuma, poput sunčanih naočala koje svijetle u mraku, vodootpornih vrećica za čajeve ili pak ploča za pikado na napuhavanje… Međutim, neki od tih izuma su čak dospjeli na tržište i mogu se kupiti za određenu cijenu. Kako bi naš narod rekao, „prodaju muda za bubrege“. Pa krenimo.

Rukavice za mobitel

Touchscreen mobiteli doista ponekad znaju ići na živce kad ostavljamo otiske prstiju po ekranu. Međutim, domišljati izumitelji doskočili su problemu, izmislili su rukavice sa kojima možete tipkati po ekranu. Koja je razlika u odnosu na obične kožne rukavice zapravo nitko ne zna. Možete ih kupiti za 10 dolara.

phone-fingers-709x386

Butter stick

Znate za ljepilo u sticku kojim klinci mažu po papiru kad ljepe kolaž u školi? E, pa umjesto ljepila unutra se nalazi maslac kojim onda možete mazati po kruhu i jesti ga…. Originalna ideja, nema što…

Thumb thing

Da, ovo je malo teže za prevesti, doista se radi o nekakvoj stvari kroz koju provučete palac i koristite ju za držanje knjige u jednoj ruci….

Ogrlica za salvete

Zapravo je to lančić oko vrata koji na krajevima ima hvataljke, kvačice kojima se uhvati salveta…. To čudo košta 15 dolara!

Sušilica za čizme i rukavice

Radi se o stalku koji na postolju ima ventilator…. Obuću ili rukavice nataknete na stalkove i uključite…. Cijena? Ma ništa, nekih 20 dolara.

Škare s laserom

Ovaj alat pomoći će vam da režete po ravnoj liniji, pod predpostavkom da ste u stanju rezati po liniji. Laser je učvršćen na škare, tako da ako vam se tresu ruke, trest će se i laser….

Rotirajući stalak za kornet

Ovo je pak posebni biser, radi se o plastičnoj futroli za kornet koja okreće kornet sa sladoledom kako bi ga efikasnije mogli lizati. Jer, vrtiti kornet u ruci je tako težak poduhvat…

Pen again

Ne znamo kako bismo ovo adekvatno opisali. Kemijska olovka koja je dizajnirana da ju držite na malo drukčiji način nego običnu olovku… Košta 10 dolara.

Futrola za banane

Plastična kutija u obliku banane u koju se stavlja – a što drugo nego banana. Služi kao zaštita da ne bismo bananu slučajno nagnječili. Pa eto, izvolite, iskeširajte 6 dolara i vaša je.

Watch view jacket

Šlag dolazi na kraju, jakna s rupom na rukavu kako bi mogli svakog časa pogledati na sat bez da zasučete rukav.

Izvor: The Facts Site