Klub poznat pod imenom „Kreuzweise“ poznat je na ljevičarskoj sceni u Augsburgu. Međutim, nedavno je došlo do popriličnih razmirica na toj sceni budući da je klub zatvorio svoja vrata afričkim imigrantima.

Dosta nam je! Ovdje više nema zabave. Bez riječi sam. Dečki nikog ne žele slušati, vrlo su agresivni i mi više to ne možemo trpjeti. Svi su otpisani!“ izjavila je vlasnica kluba Tatjana Dogan u objavi na Facebook-u, koja je u međuvremenu obrisana.

Čini se kako su sporni „agresivci“ imigranti iz Gambije, zemlje u kojoj nema niti traga ratovima. U klubu su navodno krali, ponašali se agresivno te maltretirali žene. Policija je nekoliko puta morala intervenirati pri čemu je došlo i do potezanja vatrenog oružja prema imigrantima.

Neki ljevičarski aktivisti prigovarali su kako je  nepravedno zabraniti svim Afrikancima ulaz u klub, ali vlasnica je jasno dala do znanja da će samo ta specifična etnička skupina biti metom zabrane.

Ipak, za ove imigrante ona i dalje ima određene simpatije, pa je tako izjavila kako ih žali jer oni nemaju gotovo nikakve šanse za odobrenje zahtijeva za azil. Također ne mogu naći posao, navodno nemaju novca te ne znaju njemački jezik. „To bi svakog učinilo frustriranim,“ tvrdi Dogan. „Za te muškarce se netko mora bolje pobrinuti.

U međuvremenu je na ulaz u klub postavljen zaštitar kako bi se pobrinuo za „afrički problem.“