Samo 13 posto imigranata doista bježi od rata

topshot-serbia-europe-migrants-1-640x480

Prema izjavama samih imigranata, njih samo 13 posto koji dolaze u Europu bježe od rata, dok većina priznaje da su ekonomski imigranti, stoji u novom istraživanju organizacije Doctors of the World (MDM).

Ova nevladina organizacija otkrila je da većina od gotovo 10.000 imigranata sa kojima su razgovarali, priznaje kako su došli u Europu iz ekonomskih razloga. Istraživanje se provelo u 30 europskih gradova, a gotovo polovica ispitanika se u Europi i dalje nalazi ilegalno.

Istraživanje, koje je objavljeno u utorak u Bruxellesu, otkrilo je da 53,1 posto imigranata priznaje da su došli iz ekonomskih razloga, 20,5 posto zbog političkih razloga i samo 13,7 posto zato jer bježe od rata.

Unatoč podacima koje su sami podastrijeli na temelju vlastitog istraživanja, MDM zahtjeva od Europske Unije da odobri „potpuni pristup zdravstvenom sustavu za sve novopridošle“, te da Europljani osiguranju prijevoz na kontinent za svakoga tko želi migrirati u Europu, bez obzira na nacionalnost.

Također zahtjevaju ukidanje Dablinskog sporazuma, tvrdeći da je bitno da imigranti mogu sami izabrati u kojoj europskoj državi žele živjeti. Tvrde da su bez te mogućnosti moguće „ozbiljne posljedice po dobrobit duševnog zdravlja imigranata“.

Izvor: Breitbart