Podvodni restoran zvan „Under“, postat će prvi takav objekt izgrađen u Europi, a izgradnja je počela sredinom siječnja.

Restoran će biti dijelom hotela Lindesnes na južnoj obali Norveške. Ulaz u restoran nalazit će se tri metra iznad razine mora, dok će sam prostor restorana biti pet i pol metara ispod razine mora.

Objekt će biti dizajniran kao izdužena cijev te će imati grubu vanjsku površinu kako bi se na njoj nakupile dagnje tijekom vremena. U konačnici bi ovaj dio trebao predstavljati i umjetni greben.

Očekivani kapacitet restorana je 100 gostiju, koji će imati pogled na podmorje. Naziv „under“ osim engleskog značenja ima i norveško te označava „čudo“.

Restoran će biti izgrađen na kopnu od betonskih cijevi koji će tvoriti objekt od 16×60 metara, nakon čega će biti spušten pod vodu. Velike staklene površine biti će dopremljene iz Kanade, kako bi se posjetiteljima omogućio pogled u morske dubine.

Unutrašnjost će biti uređena nakon spuštanja u vodu.

Uređenje restorana koštat će oko 6.5 milijuna dolara, a očekuje se kako će restoran otvoriti svoja vrata u ožujku 2019.

Podvodni restorani već postoje na Floridi, u Dubaiju te na Maldivima, ali zasad niti jedan tako daleko na sjeveru planete.