Istraživanje koje je proveo Austrijski integracijski fond pokazalo je da je čak 20 posto ljudi koji žive u toj zemlji rođeno u inozemstvu, od čega je polovica iz zemalja izvan Europske Unije.

Studija pod nazivom „Savezne države – statistika o migraciji i integraciji” navodi da većina stranaca živi u glavnom gradu Beču, gdje se 36 posto populacije sastoji od građana rođenih izvan Austrije.

Među najbrojnijim strancima u Beču su Turci i Srbi, a najveću imigrantsku populaciju u Beču ima okrug Rudolfsheim-Fünfhaus, gdje su polovica žitelja imigranti.

Beč ima također i velike populacije Sirijaca, te Afganistanaca, 23.000 odnosno 17.600 osoba. Potrebno je naglasiti da se ovih spomenutih 20 posto austrijske populacije odnosi samo na osobe rođene u drugim državama, dok je brojka građana imigrantskog porijekla rođenih u Austriji, znači imigranata druge i treće generacije daleko veća.

Istraživanje je također proučilo integraciju stranaca u austrijsko društvo, te otkrilo da velik broj učenika ne govori njemački kao materinji jezik. Diljem Austrije, broj učenika koji primarno ne govore njemački iznosi preko 25 posto, dok je u samom Beču taj postotak oko 50 posto.

Nezaposlenost među domicilnim stanovništvom i strancima je pala, dok određena razlika postoji i u tom pogledu. U Austriji je nezaposleno 7,5 posto domicilnog stanovništva, te oko 12,5 posto stranaca.