Nova knjiga koja žestoko kritizira „religiju mira“ i muslimane postala je najprodavanija knjiga u Njemačkoj u samo desetak dana nakon što je objavljena.

Kontroverzna knjiga nazvana „Neprijateljsko preuzimanje: Kako islam onemogućava napredak i ugrožava društvo“ djelo je SPD-ovog političara i bivšeg člana izvršnog odbora Bundesbanke Thilo Sarrazina.

Knjiga je samo desetak dana nakon početka prodaje zasjela na vrh Der Spiegelove ljestvice knjiga dokumentarne tematike.

Sarrazin u knjizi iznosi svoju kritiku prema islamu kao religiji, koju on vidi kao štetnu za ljude koji ju šire. Svoja viđenja Sarrazin bazira na čitanjima Kur’ana.

Isti autor već se i ranije okomio na islam u knjizi „Njemačka ukida samu sebe.“ U njoj se fokusirao na neuspjeh multikulturalne politike, gdje je naveo kako turski i arapski imigranti općenito „oglupljuju“ njemačko društvo. Knjiga je prodana u 1.5 milijuna kopija.

Sarrazin je u novoj knjizi otvoreno islam proglasio „ideologijom nasilja pod krinkom religije“.

Očekivano, knjiga je među desnim skupinama dobila riječi hvale, dok su ju mainstream mediji uglavnom žestoko kritizirali. Jedan od takvih je i ljevičarski Deutsche Welle, koji ju je nazvaoiskrivljenom slikom zasnovanom na predrasudama“. Zanimljivost je da je Sarrazinova interpretacija Kur’ana uspoređena s onom – islamskih džihadista.

No, kritike nisu zaustavile prodaju knjige, koja praktički nestaje s polica, čak i onih virtualnih na Amazonu.