Poznata irska pjevačica Sinead O’Connor objavila je kako se s katoličanstva preobratila na islam.

Uz njenu objavu na Twitteru, 51-godišnja O’Connor je komentirala kako je i svoj prvi hidžab dobila od prijateljice Elaine. Također je priložila i video u kojem pjeva islamski poziv na molitvu.

Ovo je prirodni zaključak putovanja bilo kojeg inteligentnog teologa. Sva proučavanja svetih spisa vode ka islamu. To čini sve ostale spise suvišnima,“ objasnila je.

O’Connor, odnosno sada Shuhada’, također je priložila i fotografiju u stilu poznatog sportskog brenda Nike uz poruku „nosite hidžab. Just do it.“.

U pojedinim televizijskim emisijama, O’Connor je otvoreno govorila o problemima seksualnog zlostavljanja unutar Crkve u Irskoj, dok je u jednom od svojih tekstova za list Sunday Independent nazvala Vatikan „gnijezdom đavola“ te pozivala na uspostavu „alternativne crkve“ tvrdeći da je „Krist ubijen od strane lažova“ u Vatikanu.

Zanimljivo je da je O’Connor tijekom 90-ih postala svećenicom sekte Irska pravoslavna katolička i apostolska crkva, koja djeluje neovisno od Katoličke crkve. Ipak, prošle godine izjavila da je zauvijek raskinula svaku vezu s Katoličkom crkvom.

O’Connor je prošle godine promijenila ime u Magda Davitt, a 2003. joj je dijagnosticiran bipolarni poremećaj, a na svoj 33. rođendan pokušala je izvršiti samoubojstvo.

Kroz život su je pratili i brojni zdravstveni te obiteljski problemi, što je neminovno utjecalo na njenu psihu te česta razmišljanja o samoubojstvu.