Samo 27 posto Amerikanaca podupire uklanjanje konfederacijskih spomenika

Novo istraživanje javnog mnijenja u SAD-u pokazao je da većina Amerikanaca smatra da bi spomenici vezani uz Konfederaciju trebali ostati na svom mjestu, unatoč umjetno stvorenoj medijskoj histeriji kojom se želi pokazati da se radi o „volji naroda koji se protivi tim spomenicima“.

Oko 62 posto ispitanika reklo je da bi konfederacijski spomenici trebali ostati na svojim mjestima kao dio povijesne baštine.

Republikanci su u dvostruko većoj mjeri za ostanak spomenika u odnosu na Demokrate. Dvije trećine bijelaca i hispanoamerikanaca smatra da spomenike ne bi trebalo micati. Crnci su podijeljeni, njih 44 posto smatra da bi trebali ostati, dok 40 posto smatra da ih treba maknuti.

Istraživanje je pokazalo suštu suprotnost onome što masovni mediji i politički establišment želi progurati.

Da ne bi bilo zabune, aktualno rušenje spomenika od strane lokalnih vlasti i prosvjednika nisu nikakva želja niti glas naroda. To je samo maska. Radi se o namjernom zatiranju simbola američke povijesti, kao što smo mogli pročitati da u Švedskoj uništavaju vikinške artefakte. Ova zbivanja ne dolaze od naroda, dolaze od političkog establišmenta i određenih interesnih skupina. Narod je zadnji kojeg se pita….


Widget not in any sidebars

Autor: Tribun