3 osobe poginule u izraelskom raketnom napadu na Damask

Nekoliko sirijskih vojnika ubijeno je uslijed izraelskog raketnog napada u blizini glavnog grada Damaska. Izrael je potvrdio napad, s obrazloženjem da se radi o odmazdi za navodni pokušaj iranskih i sirijskih agenata da na izraelskom teritoriju postave eksploziv.

Naime, u utorak je izraelska vojska objavila da je „otkrila više eksplozivnih naprava“ u blizini teritorija kojeg izraelska vojska kontrolira na Golanskoj visoravni. Drugim riječima, izraelska vojska je pronašla navodne improvizirane eksplozivne naprave na sirijskoj strani razgraničenja, od kojih nitko nije nastradao ako su iste uopće postojale, te je to iskoristio kao opravdanje za ovaj zračni napad. Treba usto nadodati da je teritorij Golanske visoravni kojeg Izrael kontrolira zapravo pravno sirijski državni teritorij kojeg je Izrael okupirao u ratu 1967. godine.

Oko 3:11 ujutro cionistički neprijatelj pokrenuo je zračnu agresiju iz smjera okupiranog područja Golana. Eksplozije su se vidjele na nebu iznad Damaska, naša protuzračna obrana presrela je velik broj projektila“, objavila je sirijska informativna agencija SANA.

U napadu su poginula tri sirijska vojnika, dok je jedan ranjen. Izrael je nedugo nakon napada preuzeo odgovornost za napad.