Skupina neovisnih novinara okupljenih pod nazivom Project Veritas objavila je nekoliko snimki svojih ljudi na tajnim zadacima infiltriranja među marksističke ekstremiste u neformalnoj nasilničkoj organizaciji Antifa. Osim potvrde da je njihovo nasilje pomno planirano i organizirano, sami pristaše pohvalili su se da ih financira osuđivani financijski kriminalac George Soros te nešto manje poznati Tom Steyer, pobornik Demokrata.

Prva reportaža odnosi se na podružnicu Antifa-e u New Yorku, koja obučava poklonike ove nasilničke organizacije kako nanositi neistomišljenicima čim teže ozljede u sukobima.

Oglas:

  

 

 

Premda će se nekima činiti kako je riječ o tečajevima samoobrane, instruktori na ovim treninzima jasno sugeriraju kako je riječ o „sigurnom prostoru za prakticiranje agresije“, a naučene vještine trebaju se potom primijeniti u praksi.

Jedan od instruktora tako govori:

Ako dobijete dobar udarac u jetru ili bubrege, poprilično ih osakaćuje. Oni će se savijati od bola. Ako slomite jedno od rebara, koje je ovdje malo i desno. To je također vrlo bolno, teško je pomaknuti se nakon toga, doći do daha. Dakle, jedan dobar tjelesni udarac potencijalno bi vam mogao pružiti čitavo vrijeme na svijetu dok bježite od toga, dok su oni svijeni od bola, ili ih nakon toga stvarno pretučete ako to zaista želite učiniti osobnim.

Odvjetnik William Barr potvrdio je kako je riječ o „ekstremističkim agitatorima koji kradu prosvjede kako bi vodili svoju odvojenu nasilnu agendu.

U drugom videu prikazane su snimke koje je izradio infiltrirani novinar na tajnom zadatku unutar skupine pod nazivom „Rose City Antifa“.

Na snimci se ponovno mogu vidjeti lideri skupine koji otvoreno promiču nasilje i sugeriraju kako protivnicima nanijeti što teže ozljede, među kojima su i savjeti kako oštetiti nečiji vid žestokim pritiskom na oči.

Nicholas Cifuni, jedan od vođa, tako sugerira:

Prakticirajte stvari kao što su guranje prstiju u oči, potreban je vrlo mali pritisak da oštetite nečije oči.

Razmišljajte kao da uništavate neprijatelja. Ne kao pružanje snažne pesnice, desno oko, lijevo oko. Ovo nije boks. To nije kickboks. To je poput uništavanja vašeg neprijatelja.

Još jedan od članova skupine izjavio je:

Cilj svega ovoga je izaći tamo i činiti opasne stvari što je moguće sigurnije.

Treća reportaža prikazuje ciljeve i vjerovanja članova marksističke nasilničke skupine Redneck Revolt, koji žele u potpunosti srušiti sve oblike institucija, od pravosuđa i policije, do bilo kakvog oblika vladavine, osim njihovog. Reportaža uključuje i snimke obuke za korištenje vatrenog oružja.

Osnivač i vođa skupine Project Veritas James O’Keefe opisao je snimke riječima:

Naš posljednji video prikazuje koliko je opasna Antifa. Ova vrlo dobro organizirana međunarodna organizacija željna je upuštanja u ulične borbe i očito se priprema za oružani sukob.

Četvrta reportaža osvjedočila je tko financijski podržava ove nasilnike i tko im osigurava nesmetano funkcioniranje usprkos ekstremističkim načelima djelovanja zbog kojih se traži i njihovo službeno proglašavanje terorističkom organizacijom.

Reportaža sadrži potajno snimljene razgovore s vodećim članovima skupine RefuseFascism, koja je također dijelom Antifa mreže. Prema riječima organizatora ove skupine, oni su tražili financijsku podršku od Georgea Sorosa te su ju i dobili. No, u njihovo djelovanje umiješan je i Tom Steyer, čovjek koji se ove godine neuspješno kandidirao za predsjednika SAD.

Tee Stern, čelnica ogranka RefuseFascism tako tvrdi:

Mi smo doista dobili donaciju od njih (Soroseve zaklade Otvcreno društvo) – Započeli smo stvar nazvanu Nacionalni dan cijenjenja pružatelja usluga pobačaja.

Trebaju nam milijuni dolara da bismo doprli do milijuna ljudi.

Osim Georgea Sorosa, u financiranje je upleten i Tom Steyer, još jedan samozvani filantrop i milijarder te član Demokrata.

Andy Zee, još jedan od organizatora skupine spominje Steyera u jednom razgovoru:

Steyer možda ne želi biti povezan… Mi se sastajemo s njegovim (Steyerovim) glavnim savjetnikom o svrgavanju (Donalda Trumpa).

Tijekom tajno snimanih razgovora, članovi skupine spominju da dio prihoda dolazi i iz famozne Silicijske doline.