Organizacija Campaign Against Antisemitism (CAA) osudila je anti-bjelački rasistički pokret Black Lives Matter zbog „antisemitizma“ nakon što je britanski ogranak BLM-a na Twitter-u objavio poruku podrške Palestincima i protivljenje izraelskoj okupaciji Zapadne obale.

U poruci tako stoji:

Dok Izrael napreduje s aneksijom Zapadne obale, a britanska mainstream politika nema pravo kritizirati cionizam i kolonijalne težnje izraelskih doseljenika, glasno i jasno stojimo uz naše palestinske drugove.

SLOBODA PALESTINI

Uslijedila je tipično brza tragikomična i paradoksalna reakcija pro-židovske organizacije CAA:

#BlackLivesMatter bi trebali težiti biti pokret protiv rasizma koji ujedinjuje narode i postiže trajne promjene, a ne pokret koji širi mržnju i postiže trajni razdor.

Educirajte se. Ne možete se boriti predrasudama protiv predrasuda.

CAA je BLM-u još poručila:

Pokret Black Lives Matter trebao bi sadržavati solidarnost Židova. Istaknute pristalice BLM-a pozivali su na nasilje protiv nas bez službene osude. Sada sa službenog profila UK BLM čujemo laž da je borba protiv antisemitizma ‘ugušila’ legitimnu raspravu.

Cionizam je pokret za samoopredjeljenje Židova. Pravo na ‘samoopredjeljenje naroda’ univerzalno je i navedeno u članku 1. Povelje UN-a. Takozvani ‘anti-cionizam’ isključivo negira Židovima to univerzalno pravo i stoga je antisemitski.

Urnebesne reakcije došle su i s brojnih drugih strana. Među njima se ističu poruke medija kao što su The Telegraph i Newsweek.

Britanski The Telegraph također je napisao:

Šefovi [BBC-a] odlučili su ne dopustiti nošenje „vizualnih simbola podrške“ za Black Lives Matter na ekranu, rekli su viši izvori za Telegraph.

To je zbog toga što je nekoliko visokih organizacija bilo prisiljeno uskratiti svoju podršku pokretu Black Lives Matter, jer je njihova britanska podružnica javno kritizirala Izrael […]

U srijedu je Tottenham Hotspur postao prvi nogometni klub koji je javno prekinuo taj pokret nakon što je Black Lives Matter UK objavio niz poruka na Twitter-u u kojima se sugerira da je britanska politika ‘ugušila pravo na kritiku cionizma’.

Podsjetimo, prije samo nekoliko dana preko 400 židovskih organizacija, zajednica i sinagoga dalo je otvorenu podršku BLM-u, a na stranu anti-bjelačkih rasista stale su i brojne korporacije, političke stranke, sportski klubovi i druge institucije, unatoč činjenici da je rezultat BLM-ovog djelovanja bio samo palež, divljanje, pljačka i nasilje prema bijelcima i bjelačkoj kulturi.

Začudo, čim su se BLM-ovci dotakli višedesetljetnog izraelskog terora nad Palestincima, podrška je pala u vodu.

O ovom paradoksu odlično svjedoči i video prikaz:


Preko 400 židovskih skupina u SAD podržalo anti-bjelački rasistički pokret BLM