Europska unija isplatila je 36.5 milijuna eura brojnim organizacijama koje su povezane s Muslimanskim bratstvom, islamističkom organizacijom koja je u više zemalja klasificirana kao teroristička. Agenda svih grupacija je – islamizacija Europe.

Podaci su dospjeli u javnost nakon što ih je objavio dopredsjednik skupine Identitet i demokracija (ID) Nicolas Bay, koji ih je pronašao pretražujući Financijski transparentni sustav EU za razdoblje između 2014. i 2019.

FEMYSO

Tijekom tih pet godina, EU je isplatila 5.422.678 eura Europskoj mreži za borbu protiv rasizma, krovnoj organizaciji za takozvane nevladine organizacije u članicama EU. Među članovima te organizacije je i Forum europske muslimanske mladeži i studentskih organizacija (FEMYSO), kojeg je 2015. njemački parlament proglasio čelnom organizacijom Muslimanskog bratstva.

FEMYSO pak djeluje kao lobi u Brusselsu, a 2019. su primjerice prosvjedovali protiv Europske komisije zbog „premalo različitosti“, optužujući ih da su – „desničarski ekstremisti.“ Istovremeno, EU igra ulogu financijera te iste čelne skupine preko druge nevladine organizacije kako bi ovi tobože optuživali EU da „nema dovoljno različitosti“, što je poznati sinonim iza kojeg se krije najobičniji anti-bjelački rasizam i suštinska mržnja prema europskim narodima, kulturi i tradiciji.

Članovi FEMYSO-a su različite islamske organizacije poput „Young Muslims UK“, „Islamic Foundation“ te „Jeunes Musulmans de France“. No , tu je i turska nevladina organizacija  Milli Görus koju njemačka policija klasificira kao „ogranak Muslimanskog bratstva“ koji nastoji potkopati demokratski ustav.

Pored toga, tu je i Muslimanska mladež Njemačke (MJD), koja je godinama također bila pod nadzorom njemačke policije i klasificirana kao „opasnost za njemačku demokraciju“.

MJD često na svojim skupovima dovodi govornike usko vezane s Muslimanskim bratstvom te služi kao „regrutirajući spremnik i bazen talenata za ovu verziju političkog islama pod utjecajem Muslimanskog bratstva,navodi Istraživački odjel Bundestaga.

Islamic Relief

Prema dostupnim podacima, EU je između 2014. i 2019. dala 5.139.569 eura organizaciji pod nazivom Islamic Relief. Riječ je o još jednom ogranku Muslimanskog bratstva kojeg su njemački dužnosnici optužili za „značajne“ poveznice s podzemljem Muslimanskog bratstva.

Podneskom Bundesratu otkriveno je da je moćni Savezni revizorski sud ispitivao službene potpore Islamic Reliefu, koja je osnovana u Birminghamu, Velika Britanija, u iznosu od 6,1 milijuna eura u periodu od 2016. do 2016. godine. U odgovoru se navodi da je Islamic Relief povezana s Muslimanskim bratstvom ne samo u Europi, već i širom svijeta,“ izvijestio je The National.

Ovu organizaciju su Izrael i čak Ujedinjeni Arapski Emirati proglasili terorističkom zbog povezanosti s Hamasom.

Muslim Aid

EU je Muslim Aidu dala 1.350.230 eura između 2014. i 2019. Britanske vlasti su ukinule financiranje dotičnoj skupini 2015. zbog njenih veza s Muslimanskim bratstvom i Islamskim europskim forumom, koji lobira za kreiranje šerijata u Europi.

Daily Telegraph izvijestio je svojedobno: „Muslim Aid je priznao financiranje organizacija usko povezanih sa zabranjenim terorističkim skupinama Hamas i Palestinskim islamskim džihadom, a sam je u Izraelu zabranjen kao pokretač terorizma. Ona je usko povezana s ekstremističkim Islamskim forumom Europe koji želi stvoriti šerijatsku državu u Europi.

Ostali

EU je isplatila 24.425.879 eura za projekte koji uključuju islamističku propagandu. Tako je britanska Islamska komisija za ljudska prava indirektnim putem 2016. dobila 584.739 eura za „borbu protiv islamofobije.“

Ironično, ista organizacija je samo dva mjeseca nakon napada na filosemitski list Charlie Hebdo u Parizu, proglasila taj list „islamofobima godine.

Sveukupno, razne islamističke organizacije, od kojih neke podupiru terorizam, šerijatske zakone ili neki sličan oblik represije i rušenje europske kulture i običaja, dobile su sveukupno 36.523.142 eura.

To je vaš novac, 36.5 milijuna, uz blagoslov Brusselsa, koji dopušta političkom islamu i mrežama bliskim džihadizmu da šire svoje ideje, da prošire svoje mreže, da ojačaju svoju prisutnost u našim društvima. Europska komisija financira one koji su otvoreno uzeli njihov projekt da bi potkopali Europu. To je neprihvatljivo,“ izjavio je Nicolas Bay.

Muslimansko bratstvo je organizacija koja je klasificirana kao teroristička u Rusiji, Siriji, Bhrainu, Egiptu, Saudijskoj Arabiji te Ujedinjenim Arapskim Emiratima. Glavna podrška organizaciji dolazi iz Katara i Turske.