Anti-bjelački nastrojena Coca-Cola: Zaposlenicima sugeriraju da „budu manje bijeli“, vežući za bijelce sve negativne osobine

„Anti-rasizam“ je krinka za anti-bjelački rasizam.

Odvratni oblik anti-bjelačkog rasizma iskazala je i Coca-Cola, navodeći svoje zaposlenike da „budu manje bijeli“, sugerirajući pritom da isključivo bijelci imaju sve najgore osobine.

Fotografije i informacije o čistom obliku anti-bjelačkog rasizma iznijela je psihologinja Karlyn Borysenko, koja je materijale dobila od anonimnog „zviždača“.

Rasistička anti-bjelačka propaganda iznesena je na tečaju putem Linkedin platforme, a nosi naslov „Suočavanje s rasizmom s Robin DiAngelo“. Riječ je o jednoj od predvodnica takozvane „kritičke rasne teorije“ koja zarađuje visoke svote održavanjem tečaja u raznim korporacijama gdje iznosi propagandu o izmišljotini zvanoj „bjelačka privilegija“ i navodnoj „rasnoj nepravdi“. Za svoju rasističku propagandu po seminaru DiAngelo naplaćuje i po 40.000 dolara.

Glasnogovornik Coca-Cole dao je patetičnu izjavu vezanu za ovu rasističku propagandu protiv bijelaca rekavši kako se ona nije središnji fokus obrazovnog programa.

Video koji kruži društvenim mrežama dolazi iz javno dostupne serije Linkedin Learning i nije u fokusu kurikuluma naše tvrtke,“ izjavio je glasnogovornik, te dodao da je dotični tečaj „dio plana učenja koji će pomoći u izgradnji uključivog radnog mjesta.

Što po anti-bjelačkom rasizmu znači „uključivost“, pitate se?

Naslov tečaja ukazuje na to da će obuhvaćati „razumijevanje što znači biti bijelac“. Prisutnima na tečaju se govori da „biti manje bijel znači: biti manje opresivan; biti manje arogantan; biti manje siguran; biti manje obrambeni; biti manje neuki; biti ponizniji; slušati; vjerovati; prekinuti s apatijom“ i „raskinuti s bijelom solidarnošću“.

Osnova ovog učenja je da samo bijelci posjeduju isključivo sve negativne osobine koje su vezane uz njihovu rasu, iako mnogi takozvani „anti-rasisti“ tvrde kako – rase ne postoje.

Vaš posao u Coca-Coli ne bi trebao ovisiti o tome hoćete li prihvatiti ideju da budete manje bijeli“, rekao je Borysenko. „To bi trebalo ovisiti o tome možete li ući i raditi svoj posao.

Polaznicima tečaja savjetuje se da se novac usmjerava u takozvane „trenere različitosti“ poput nakaradne DiAngelo.

Ona je jedna od predvodnica „kritičke rasne teorije“, a najpoznatija je po knjizi „Bijela krhkost“, koja bijelce optužuje da postaju bijesni, defanzivni ili neprijateljski raspoloženi kad se „suoče s idejom da su sudionici u sistemskom rasizmu“.

Bivši predsjednik Donald Trump u rujnu prošle godine zabranio je saveznim agencijama da podvrgavaju svoje zaposlenike obuci temeljenoj na ovoj gnusnoj teoriji nakon što su utvrdili da je to „podijeljena, antiamerička propaganda“. Predsjednik Joe Biden ukinuo je tu zabranu prošlog mjeseca, prvog dana svog mandata.