Nakon što je na UN-ovom samitu u New Yorku paranoidna cmizdrava pobornica marksističkih terorista održala još jedan psihotični govor kakav priliči klimatskim histeričarima, čak 500 znanstvenika iz cijelog svijeta jasno je pozvalo je na povratak razuma i logike.

Greta Thunberg, nedavno se histerično obratila UN-ovom samitu o Klimatskoj akciji, pri čemu je svjetske moćnike optužila da su joj tobož „oteli djetinjstvo“, dok istovremeno izbiva s nastave koju pohađaju njeni vršnjaci, pri čemu se ona bezbrižno šeta po svijetu da bi širila apokaliptične laži. Ipak, velika masa još uvijek normalnih znanstvenika uputila je UN-u poruku da odvoje histeriju od činjenica.

Klimatska znanost trebala bi biti manje politička, a klimatska politika više znanstvena“, navodi se u deklaraciji čak 500 znanstvenika iz područja klimatologije.

Znanstvenici bi se trebali otvoreno pozabaviti neizvjesnostima i pretjerivanjima u svojim predviđanjima globalnog zagrijavanja, dok bi političari trebali nepristrano računati stvarne koristi, kao i zamišljene troškove prilagodbe globalnom zatopljenju, stvarne troškove kao i zamišljene prednosti ublažavanja.

Znanstvenici su naglasili da se ne nastupa ishitreno u nevjerojatno skupoj klimatskoj akciji prije nego što se u potpunosti ne utvrde činjenice.

Ne postoje statistički dokazi da globalno zagrijavanje pojačava uragane, poplave, suše i slične prirodne katastrofe niti da ih čine učestalijim“, izjavljuju. „Međutim, mjere smanjenja CO2 jednako su štetne koliko i skupe. Na primjer, vjetrenjače ubijaju ptice i šišmiše, a plantaže palminog ulja uništavaju biološku raznolikost prašuma.

Potpisnici deklaracije također inzistiraju na tome da javna politika mora poštivati znanstvene i ekonomske stvarnosti, a ne samo odražavati najmoderniju pomamu dana.

Ne postoji klimatski hitan slučaj. Stoga nema razloga za paniku i alarmiranje“, napominju. „Oštro se protivimo štetnoj i nerealnoj politici nulte emisije CO2 koja je predložena za 2050. godinu.

„Ako se pojave bolji pristupi, a to sigurno hoće, imamo dovoljno vremena za razmišljanje i prilagođavanje. Cilj međunarodne politike trebao bi biti pružanje pouzdane i pristupačne energije u svakom trenutku, i to širom svijeta“, ističu znanstvenici.

Znanstvenici posebno kritiziraju klimatske modele opće klimatske cirkulacije na kojima se trenutno zasniva međunarodna politika jer su oni „neprikladni za tu svrhu“.

Stoga je surovo i nepromišljeno zagovarati rasipanje trilijuna na temelju rezultata takvih nezrelih modela“, tvrde oni. „Postojeće klimatske politike besmisleno i ozbiljno narušavaju ekonomski sustav, ugrožavajući živote u zemljama kojima je uskraćen pristup pristupačnoj, kontinuiranoj električnoj energiji.

Pozivamo vas da slijedite klimatsku politiku koja se temelji na zdravoj znanosti, realnoj ekonomiji i istinskoj zabrinutosti za one oštećene skupim, ali nepotrebnim pokušajima ublažavanja“, izjavljuju.