57 posto Amerikanaca podupire Trumpovu imigracijsku politiku

Većina Amerikanaca podupire privremenu zabranu ulaska izbjeglicama i posjetiteljima iz nekoliko bliskoistočnih i afričkih zemalja, dok vlada ne pronađe bolji način osiguranja da u zemlju ne bi ušli pojedinci koji predstavljaju terorističku prijetnju.

Anketa koju su provele agencije Rasmussen Reports i Pulse Opinion Research otkriva da 57 posto potencijalnih glasača u SAD-u podupire privremenu zabranu ulaska izbjeglicama i imigrantima iz Sirije, Iraka, Irana, Libije, Somalije, Sudana i Jemena, dok savezna vlast ne poboljša metode otkrivanja potencijalnih terorista među ljudima koji ulaze u zemlju. 33 posto ispitanika protivi se takvoj odluci, dok je 10 posto neodlučno.

Anketa je provedena prošlog tjedna, netom prije masovnih prosvjeda koji su uslijedili tijekom vikenda, upravo zbog spomenute odluke američkog predsjednika da uvede četveromjesečnu zabranu ulaska navedenim skupinama ljudi.

Zabranu podupire 82 posto republikanaca i 59 posto nestranačkih glasača, dok je podrška kod demokrata znatno manja, oko 34 posto. Muškarci i žene podjednako podupiru odluku, dok što se starosnih skupina tiče, mlađe generacije se nešto više protive odluci u odnosu na stariju populaciju.

Izvor: Rasmussen Reports