60 posto Francuza shvaća da je fenomen „zamjene stanovništva“ u Europi realnost

Nedavno istraživanje pokazalo je da „više od šezdeset posto Francuza vjeruje da se u Europi događa fenomen zamjene stanovništva“.

Eric Zemmour i članovi Nacionalnog skupa vide ovo istraživanje kao potvrdu svojih predodžbi o imigraciji. S uzorkom od više od 2000 ljudi registriranih u biračkim spiskovima, institut za ispitivanje javnog mnijenja Harris interactive for Challenges pitao je o mogućnosti velike zamjene u Francuskoj.

U ovoj studiji opisan je kao fenomen „europskog, bijelog i kršćanskog stanovništva kojem prijeti nestajanje nakon muslimanske imigracije iz Magreba i Afrike”. Među onima koji su se izjasnili o ovom pitanju, prema ovoj anketi, njih 61 posto vjeruje da će se to doista dogoditi.

Istovremeno, 67 posto ispitanika reklo je da su „zabrinuti zbog takvog fenomena”. Među braniteljima ove teorije, Eric Zemmour jedna je od vodećih medijskih osoba. „Ideje koje zastupam sada su središnje u francuskom društvu”, napisao je na Twitteru.

Zastupnik Nacionalnog skupa (RN), Jean-Lin Lacapelle, dodao je: „Velika zamjena je fantazija za veliki dio političke klase, ali stvarnost i briga za veliku većinu francuskog naroda.