61 posto Britanaca smatra da princa Harrya treba ukloniti iz linije nasljeđivanja prijestolja

Foto: Facundo Arrizabalaga

Više od 60 posto Britanaca vjeruje da princa Harryja treba ukloniti iz linije nasljeđivanja prijestolja, dok velika većina smatra da princ i njegova supruga Meghan ne bi trebali primati nikakva javna sredstva.

Princ Harry, koji je nekoć bio među najpopularnijim članovima britanske kraljevske obitelji prije nego što je oženio američku glumicu Meghan Markle, doživio je pad svojeg popularnosti do te mjere da sada 61 posto javnosti vjeruje da bi ga trebalo ukloniti iz loze sukcesije, pokazuje Deltapoll proveden za Daily Mail.

Unatoč svemu Harry ostaje peti u redu za prijestolje, nakon svog starijeg brata princa Williama, njegovih nećaka princa Georgea i princa Louisa, kao i njegove nećakinje princeze Charlotte.

Njegova supruga Meghan nije uključena u nasljednu liniju, udala se u obitelj poput svoje šogorice i vjerojatno buduće kraljice, Kate Middleton, princeze od Walesa. Međutim, njezino dvoje djece s Harryjem, princ Archie i princeza Lilibet Mountbatten-Windsor trenutno su šesto i sedmo u redu za prijestolje.

Popularnost para među Britancima dramatično je pala u posljednjih nekoliko godina, tijekom kojih su se stalno žalili kako je teško u kraljevskoj obitelji, koju su također optuživali za rasizam.

Bilo je i izvještaja prošle godine u kojima se tvrdilo da je pokojna kraljica Elizabeta II. bila “slomljena” napadima Harryja i Meghan na instituciju koju je vodila više od sedam desetljeća te da su njihove optužbe u Netflixovom dokumentarcu i memoarima princa Harryja pogoršale njezino zdravlje dok je umirala od raka koštane srži.

Osim što želi vidjeti Harryja uklonjenog iz nasljedne linije, velika većina britanske javnosti smatra da par ne bi trebao primati nikakvu financijsku potporu javnosti.