Svećenik Joshua Uhembe u gradiću Daudu u Nigeriji, optužen je od strane sedmero lokalnih muškaraca da im je ukrao penise. Ova optužba izazvala je gnjev stanovništva te mu je zapaljena kuća, kao i njegovom pomoćniku Hoah Saki, koji je također optužen da krade genitalije.

Predstavnik lokalne zajednice Ayibe Sulega Festus, koji je na društvenoj mreži objavio snimku zapaljenih objekata poručio je: „Možete koristiti svoje penise i vagine svojih žena i sve od svoje djece, radite s tim što hoćete, za to nas nije briga, ali krasti tuđe penise nije u redu i to je razlog našeg gnjeva.

James Nelson Akpe, glasnogovornik lokalne zajednice na Facebooku je objavio da su ranije spomenuta dvojica muškaraca doista proglašeni krivima za krađu genitalija nakon vijećanja starješina zajednice.

Akpe je objasnio da su starješine razgovarali s okrivljenicima, kao i sa žrtvama koje su navodno ostale bez penisa, međutim, nije objašnjeno na koji su to način oni ostali bez penisa, ni gdje se sad ti penisi nalaze.

Svećenik i njegov pomoćnik uhićeni su i prebačeni u sjedište policije u gradu Makurdi, gdje čekaju daljnju odluku guvernera provincije o njihovoj sudbini.

Prema pisanju novina Pulse Nigeria, svake godine učestalo se pojavljuju slučajevi da ljudima na neobjašnjiv način nestane njihov penis, i to najčešće u jesenskim mjesecima.

Kongo: Krađe penisa u naglom porastu