Loši rezultati anketa i dalje muče predsjednika Joe Bidena jer najnovije istraživanje pokazuje da velika većina, uključujući gotovo polovicu demokrata, vjeruje da zemlja ide u krivom smjeru.

Anketa NBC Newsa, objavljena u nedjelju i provedena među 1000 odraslih u SAD-u, predstavlja samo posljednju razočaravajuću anketu za Bidena. Njegovo odobravanje stalno je opadalo u većini istraživanja, uključujući ona koje je proveo NBC, s posljednjom ocjenom odobravanja njegovog posla na 42%, što je pad s 49% u kolovozu i 53% u travnju.

Više od polovice ispitanika reklo je da ne odobrava Bidenov radni učinak, što je povećanje od 6% od kolovoza.

Sedam od deset ispitanika reklo je kako vjeruje da zemlja također ide u krivom smjeru pod Bidenovom administracijom. Prema anketi, 93% republikanaca kaže da zemlja ide u krivom smjeru, dok se 70% nezavisnih slaže. Iako su Bidenove ankete obično puno bolje među demokratima, čak 48 posto njih je također reklo da stvari ne idu u pravom smjeru. Samo 22% reklo je da zemlja zapravo ide u pravom smjeru, prema podacima ankete.

Ispitanici su bili više podijeljeni oko toga koja politička stranka treba kontrolirati Kongres nakon izbora 2022. (47% za demokrati, 45% za republikance), a više od polovice ispitanih vjeruje da su najbolje godine SAD-a već iza nas.