Osmogodišnji hindu dječak mogao bi se suočiti čak i sa smrtnom kaznom nakon što je u Pakistanu optužen za bogohuljenje zbog navodnog mokrenja u islamskoj vjerskoj školi, medresi.

Dok se dijete nalazi u zaštitnom policijskom pritvoru u istočnom dijelu zemlje, njegova se obitelj sakrila nakon što je rulja napala hinduistički hram.

Dječak je uhićen prošlog tjedna pod optužbom da je „namjerno urinirao na tepih u biblioteci medrese (islamske vjerske škole) u kojoj su se nalazile vjerske knjige“, ali je kasnije pušten uz kauciju. Nakon što je pušten, rulja muslimanskih muškaraca zapalila je hram u okrugu Rahim Yar Khan u provinciji Pendžab, tražeći da se dijete kazni.

Savezna vlada morala je rasporediti vojne postrojbe kako bi situaciju stavila pod kontrolu. Pakistanski premijer Imran Khan oglasio se na Twitteru kako bi osudio napad.

Napisao je: „Već sam zamolio vlasti u Punjabu da osiguraju uhićenje svih krivaca i poduzmu mjere protiv bilo kakvog nemara policije. Vlada će također obnoviti Mandir (hram)“.

Pakistanski strogi zakon o blasfemiji propisuje mogućnost čak i smrtne kazne za one koji su proglašeni krivim za vrijeđanje islama ili proroka Muhameda.

Dječak nije ni svjestan takvih pitanja bogohuljenja i nije svjestan u što se upustio. Još uvijek ne razumije koji je njegov zločin i zašto je zadržan u zatvoru tjedan dana“, rekli su dječakovi roditelji za medije.