Anketa NBC-a objavljena u nedjelju otkrila je da 55 posto ispitanika ne odobrava Bidenovu izvedbu, što znači da je Biden doživio pad od 3 postotna boda u odobravanju svog posla u odnosu na siječanj.

Ova anketa kaže da predsjednika Bidena i demokrate očekuju katastrofalni izbori“, rekao je za NBC News republikanski anketar Bill McInturff iz Public Opinions Strategy, koji je proveo ovo istraživanje s demokratskim anketarom Jeffom Horwittom iz Hart Research Associatesa.

Anketa je također pokazala da je 7 od 10 Amerikanaca izrazilo nisko povjerenje u njegovu sposobnost da se nosi s tekućim sukobom između Rusije i Ukrajine.

Nadalje, 80 posto ispitanih kaže da su zabrinuti da će pogrešno postupanje s krizom i davanje izjava od strane Bidena moglo prouzročiti nuklearni sukob.

Anketa dolazi nakon što je Biden izlanuo da Vladimir Putin ne može ostati na vlasti u Rusiji tijekom govora ovaj vikend.

Dužnosnici administracije pokušali su negirati Bidenove komentare, a sam Biden je kasnije bio prisiljen tvrditi da nije mislio da zagovara promjenu režima u Rusiji.