82 posto Francuza podupire zakon koji bi deportirao imigrante

Foto: Getty

Francuzi su velikom većinom za to da vlada usvoji zakon koji bi olakšao deportacije, a 82 posto kaže da žele takav zakon, iako je Macronova vlada nadgledala dramatičan pad deportacija tijekom godina.

Anketa koju je za CNews proveo Consumer Science and Analytics (CSA) objavljena je u srijedu, 26. travnja. Prema preciznom tekstu upitnika koji je dostavljen 1.011 osoba, deportacija se odnosi na strance koji su “delinkventi” ili “ilegalno” u Francuskoj.

Konkretno, muškarci (83 posto) su nešto više za takav zakon od žena (81 posto). Odgovori se malo razlikuju s obzirom na dob ispitanika. Zakonom su, naime, najviše oduševljeni oni od 65 i više godina (86 posto), a najviše se protive ispitanici od 35 do 49 godina (22 posto). Međutim, čak i u ovoj skupini, jasna većina podržava novi zakon.

Francuski predsjednik Emmanuel Macron dugo je obećavao da će stopu deportacija dovesti na 100 posto, ali podaci pokazuju da vrlo mali broj imigranata, čak i onih osuđenih za zločine, bude stvarno deportiran. Zapravo, manje od 15 posto imigranata predviđenih za uklanjanje s francuskog teritorija zapravo se šalje kući.