90 posto Francuza podržava prosvjede poljoprivrednika

Objavljeno:

Francuska javnost velikom većinom podržava poljoprivrednike, a gotovo devet od deset podržava njihov prosvjed protiv globalističke politike eurokrata u Bruxellesu i vlade predsjednika Macrona u Parizu.

Prema istraživanju Odoxa-Backbone Consultinga provedenom u ime novina Le Figaro, 89 posto francuske javnosti podržava prosvjed poljoprivrednika koji su se pobunili protiv politika zelene agende EU-a, pretjerane regulacije, povećanih poreza na gorivo i cijena i nepoštene prakse određivanja cijena u lancima supermarketa.

Istraživanje je pokazalo da je podrška poljoprivrednicima obuhvatila cijeli politički spektar, s 97 posto birača desnog centra Les Republicains koji podupiru poljoprivrednike, nakon čega slijedi 95 posto birača desnog populističkog Nacionalnog skupa (RN) i 94 posto glasača Socijalističke partije. Podrška je blago pala među glasačima stranke Zelenih i ljevičarske La France Insoumise (LFI) na 88 odnosno 87 posto.

Možda ne iznenađuje da su pristaše predsjednika Emmanuela Macrona bili najmanje naklonjeni poljoprivrednicima, 81 posto reklo je da podržavaju pokret, ali samo 38 posto reklo je da “u potpunosti” podržavaju poljoprivrednike.

Povezani članci

Posljednje objavljeno