Reciklirani plastični otpad iz oceana poslužio je poznatom sportskom brandu za izradu više od milijun tenisica koje je prodao prošle godine.

U suradnji s organizacijom za zaštitu oceana Parley for the Oceans, Adidas je uveo novu liniju proizvoda nazvanu Parley x Adidas Outdoor, koja bi trebala dodatno afirmirati tvrtku prema očuvanju okoliša.

Projekt zaštite oceana započeo je 2015. godine, a prodaja više od milijun tenisica izrađenih od recikliranog otpada potaknula je Adidas na proširenje proizvodnje i na odjeću.

Adidas je prošle godine krenuo i sa ukidanjem korištenja plastičnih vrećica u svojim trgovinama te je prešao na one izrađene od papira. Dakako, zasad je nepoznato je li riječ o recikliranom papiru ili onom novom, izrađenom od drveća. Ipak, daljnje zagađenje okoliša izbjegnuto je uklanjanjem oko 70 milijuna plastičnih vrećica koje bi u protivnom završile u smeću.

Trenutno je Adidas jedina od poznatijih kompanija koja je svoje artikle okrenula ka ekološki prihvatljivijoj proizvodnji.