ADL pritišće FBI da pokrene kriminalnu istragu mikrobloga mreže GAB i njenog osnivača

Pro-izraelska i filosemitska organizacija Antidefamacijska liga (ADL) zatražila je od FBI-ja da pokrene kriminalnu istragu protiv mikrobloga društvene mreže GAB i njenog osnivača Andrewa Torbe. Razlog svemu je navodna odgovornost mikrobloga za „napad“ na Capitol Hill.

ADL u SAD-u djeluje pod krinkom navodne „borbe protiv mržnje“ koristeći sve moguće podmukle klevetničke i ucjenjivačke metode za postizanje interesa samo jednog „odabranog“ naroda. U tu svrhu je nakon odlaska milijuna korisnika s Facebooka i Twittera pokrenuo akciju protiv GAB-a i osnivača Andrewa Torbe.

GAB nastavlja funkcionirati kao forum gdje se okupljaju ekstremisti i planiraju organizirati djela mržnje,“ naveo je ADL u svom priopćenju za medije.

U otvorenom pismu Ministarstvu pravosuđa, ADL je naveo popis navodnih aktivnosti na GAB-u koji su prethodili incidentu na Capitol Hillu, kao i aktivnosti za vrijeme i nakon incidenta.

Napad na Capitol 6. siječnja vjerojatno je jedan od najmračnijih dana u američkoj povijesti, ali je također namjerno i koordinirano kazneno djelo. Pored privođenja odgovornih pojedinaca, vlasti moraju otkriti jesu li društvene mreže, a posebno Gab, također odgovorne za napad,“ tvrdi šef ADL-a Jonathan Greenblatt.

Iz GAB-a nisu ostali dužni te su putem svog priopćenja izjavili: „ADL bi trebao zatražiti istragu Facebooka, gdje su se prosvjedi zapravo organizirali.

Podsjetimo samo na nekoliko sumanutih podmuklih akata ADL-a. Tu je primjerice slučaj u kojem je ADL prijetio Islandu medijskim ocrnjivanjem i uništenjem turizma ako tamošnje vlasti zabrane ritual obrezivanja dječaka.

Židovska organizacija zaprijetila Islandu medijskim ocrnjivanjem i uništenjem turizma ako usvoji zabranu obrezivanja

Tu je također i bizarna odluka da se gestikulacija rukom „OK“ svrsta na popis „simbola mržnje“.

Pro-židovska organizacija svrstala gestikulaciju rukom „OK“ na popis „simbola mržnje“