Adult nursing – odrasli muškarci sisaju mlijeko

Ellie i Garett u vezi su već šest godina. Na prvi pogled izgledaju kao prosječan par, na kojem se vidi da im je oboma stalo jedno do drugog. Garett radi, često i produženo, dok se Ellie brine za kućanstvo. Kada pričate s njima, njihova međusobna interakcija odaje dojam međusobnog poštivanja i brige, jedan uistinu sretan par.

Tek kad razgovor krene u određenom pravcu, shvatite da su ipak glede nečega Ellie i Garett posebni, odnosno drugačiji. Oni prakticiraju takozvano „odraslo dojenje“ (Adult Nursing Relationship), Ellie inducira laktaciju iz svojih dojki, a Garett se nakon toga prihvaća posla poput male bebe, sisa mlijeko iz njenih dojki.

Adult Nursing Relationship je službeni izraz za međusobni odnos dvaju osoba u kojem jedna osoba inducira proizvodnju mlijeka kako bi druga osoba mogla piti to mlijeko. Za većinu se tu nalazi i seksualni aspekt tog odnosa, međutim takva veza ne mora striktno biti seksualna. Neki kažu da jednostavno uživaju u sisanju, dok leže na kauču i gledaju TV, nekima to služi kao predigra, a nekima je i dio samog seksualnog odnosa. Odraslo dojenje prakticiraju kako heteroseksualni, tako i homoseksualni lezbijski parovi.

Razni su razlozi zašto je netko ušao u taj svijet. Neke žene odlučile su se na ovaj oblik laktacije iz vlastitih razloga – možda nisu u mogućnosti imati djecu i laktacija im pomaže da bolje osjete svoju ženstvenost, ili im pruža određeno emocionalno zadovoljstvo.

Jedna žena kazala je da je započela sa laktacijom kako bi dojila muža, ali s obirom da on često putuje, ona dijeli svoje mlijeko drugim muškarcima dok je on na putu, da ne bi izgubila mlijeko.

No što doista privlači ljude da stupaju u takve odnose? Najčešće objašnjenje je da to daje partnerima poseban osjećaj intimnosti koji inače ne mogu postići – osjećaj pojačan hormonima koji se luče radi povezivanja majke i djeteta, oksitocin. Oksitocin se često naziva „hormonom ljubavi“, on pomaže u emocionalnom povezivanju, stvarajući osjećaj bliskosti između partnera. On se luči prilikom seksualnog uzbuđenja i seksualne aktivnosti, ali još više prilikom dojenja. Oksitocin pored toga ublažava strah i nervozu tako što umiruje amigdalu. Prolaktin, drugi hormon koji se luči prilikom laktacije, odnosno dojenja, također umanjuje stres kod osobe koja ga luči.

Izvor: Rolling Stone