AfD: „Europska unija je katastrofa za Njemačku i Europu“

Njemački tisak je u histeriji oko novog glavnog kandidata za Europski parlament, Maximiliana Kraha, antiimigracijske Alternative za Njemačku (AfD).

Na Kraha se gleda kao na pripadnika etnonacionalističkog krila stranke, ili su ga barem tako prikazali mediji establišmenta. On također ima skeptičan pogled na Europsku uniju, rekavši tijekom intervjua za Junge Freiheit da je današnja Europska unija “katastrofa za Njemačku i Europu”. Intervju je obavljen nedugo nakon što je izabran za glavnog kandidata na stranačkom kongresu u subotu u Magdeburgu.

“Potpuno jasno kažemo: današnja EU je katastrofa za Njemačku i Europu u smislu svoje agende i strukture. Ali također kažemo: mora postojati europska politika, mora postojati institucionalna suradnja, a to se mora odvijati u novoj federaciji suverenih zemalja,” rekao je Krah za Junge Freiheit.

“Da bi se došlo od nezadovoljavajućeg statusa quo do željenog budućeg statusa, doći će do sučeljavanja poremećaja i evolucije; mnoge će vlasti i strukture jednostavno morati otići, druge će se morati transformirati. Izraz ‘raspad EU-a’ (nije prikladan) za ovaj proces; poziva na krivo tumačenje i insinuacije od strane naših političkih protivnika. U tom smislu, ne koristim ga.”

U drugom intervjuu koji je jučer vodio za Deutschlandfunk, izjavio je da je EU birokratsko “čudovište”. U prošlosti je također govorio o EU kao o “vazalu Sjedinjenih Država”.

Krahove prethodne izjave također pokazuju da je AfD ozbiljan u vezi s temama kao što je Velika zamjena, posebno se pozivajući na termin 2018. dok opisuje imigracijsku politiku tadašnje kancelarke Angele Merkel.

“‘Repopulacija’ se odnosi na vladinu akciju koja dovodi do temeljne promjene u etničkom sastavu stanovništva određenog područja. (…) Velika zamjena zvuči grubo, ružno, neugodno. Velika zamjena zvuči kao napadi nožem, silovanje i islamizacija. Zvuči kao vladino razumijevanje nasilnih kriminalaca i političke diskriminacije prosvjeda usmjerenog protiv (ove politike). Dakle, Velika zamjena zvuči kao stvarnost u Merkelinoj Njemačkoj. Upravo bi zato taj pojam trebao biti tabu. Jer izražava istinu.”