AfD poručio Angeli Merkel: „Ovo su vaše žrtve“

ap_16355339763328-640x480

Njemačka protuimigracijska stranka Alternative für Deutschland, direktno je okrivila kancelarku Merkel za teroristički napad u Berlinu, te joj poručila da su to žrtve njezine politike.

Za sada nepoznati napadač, zabio se kamionom u prepunu božićnu tržnicu u Berlinu, pritom ubivši 12 ljudi i ozljedivši njih pedesetak. U međuvremenu, teroristička skupina ISIL preuzela je odgovornost za napad.

Merkel se već duže vrijeme nalazi pod pritiskom njemačke javnosti zbog odluke da dopusti nekontrolirani ulazak preko milijun imigranata u Njemačku, u samo godinu dana.

Član vodstva AfD-a Marcus Pretzell javno se zapitao: „Kad će njemačka pravna država uzvratiti udarac? Kad će ovo prokleto licemjerstvo prestati? Ovo su žrtve Angele Merkel!

Optužio je njemačke medije da prikrivaju motiv napada, prepuštajući stranim medijima da otkriju kako se radi o terorističkom napadu. Nazvao je njemačke medije „perverznima“.

Njemački dužnosnici kazali su da je napadač ušao u zemlju preko balkanske rute u siječnju ili veljači ove godine, te se vjeruje da je živio u prihvatnom centru u Berlinu.

Izvor: Breitbart