Šveđanka Elin Ersson 23. srpnja blokirala je svojim istupom deportaciju afganistanskog imigranta. Ersson je odbila sjesti prije polijetanja aviona sve dok se Afganistanca ne izvede iz aviona jer mu je u matičnoj domovini navodno „prijetila smrt.“ Priča je ipak malo ružnije naravi nego što su to prenijeli mediji.

Iako se video snimka, koja je začas obišla svijet, činila spontanom reakcijom, poprilično je jasno da je cijela situacija pomno inscenirana. Ersson je tijekom prijenosa uživo sa svog mobitela briznula u plač, što su svjetski mediji iznijeli kao još jednu emotivnu i dirljivu priču.

Ersson je od mnogih dobila pohvale, a njena akcija uzeta je kao primjer kojeg bi navodno svi trebali slijediti. Međutim…

Ispostavilo se da je još jedan od „traumatiziranih doktora znanosti“, kojeg u Afganistanu čeka „sigurna smrt“, zapravo muškarac u 50-ima koji poznat po tome što je premlaćivao vlastitu ženu i maloljetne kćeri, piše Nyheter Idag.

Pored klasičnog premlaćivanja, ženu i djecu „bičevao“ je kablom za punjenje mobitela. Upravo zbog ovih gnusnih radnji, Afganistanac je bio osuđen na tek devet mjeseci zatvora.

Afganistanac je svoje dvije maloljetne kćeri „bičevao“ jer nisu ugasile svoj televizor! Na suđenju je objašnjeno da je presavijenim kablom djevojčice mlatio po leđima, nogama i rukama.

Nakon što je njihova majka ušla u sobu, djevojčice su pobjegle, a on se oborio na nju takvom silinom da je pala na pod. Nakon toga ju je zgrabio za kosu i te njenom glavom udarao o pod.

Dakako, mnogi učestalo ponavljaju priču o „truloj jabuci“ kad su u pitanju imigranti, ali svakodnevni zločini i tisuće sličnih slučajeva govore za sebe. Pitanje je što bi se dogodilo jednoj Elin Ersson da je imala priliku biti na mjestu žene monstruma čiju je deportaciju spriječila? Bi li postupila drugačije?

„Borci za društvenu pravdu“ očigledno nemaju pojma koga točno štite ili ih vjerojatnije za to nije briga. Ipak, neki uvijek plaćaju danak utopiji, a najčešće su to oni koji su ju podržavali ili nisu marili za njene posljedice.