Afganistanski 21-godišnji imigrant u petak je u Ravensburgu usred bijela dana u centru nožem izbo dvojicu Sirijaca i jednog Nijemca koji ga je pokušao zaustaviti. Vlasti su odmah skočile na noge kako bi upozorile Nijemce da ne šire ksenofobiju.

Nakon napada, dvojica sirijskih imigranata starih 19 i 20 godina te 52-godišnji Nijemac, završili su u bolnici, prenosi SWR.

Tužiteljstvo navodi da Afganistanac boluje od neimenovane mentalne bolesti te da je odveden u psihijatrijsku bolnicu. Navodni razlog za napad je razmirica na radnom mjestu, premda je nepoznato gdje uopće napadač radi.

Lokalni mediji tvrde da je Afganistanac želio riješiti nekakvu razmiricu sa kolegom s posla u petak popodne u središtu grada. Međutim, dotični misteriozni kolega nije se pojavio, pa je imigrant odlučio nožem napasti obične prolaznike.

Ministar za integraciju pokrajine Baden-Wurttemberg Manne Lucha tvrdi kako je šokiran nasiljem koje se dogodilo u Ravensburgu.

Neupitno je da će počinitelj biti odgovoran prema svim dostupnim nam sredstvima … a u isto vrijeme nećemo odustati od naših napora da nastavimo s integracijom u ovom gradu i šire,“ rekao je Lucha, inače član stranke Zelenih.

Također se okomio na sve veći broj Nijemaca koji na prirodni način reagiraju na sve veći broj ovakvih divljaštava:

Nećemo si dopustiti da nas podijele ljudi koji zloporabe ovaj čin u političke svrhe šireći mržnju i zlobu na sve nas koji potičemo jedinstvo u ovom gradu.

Zanimljivo, napadača je naknadno onesposobio gradonačelnik Ravensburga Daniel Rapp, koji se u trenucima napada zatekao na poprištu događaja.

Slučajno sam se zatekao tamo … i odjednom je počinitelj stajao ispred mene s krvavim nožem prijeteći mi,“ tvrdi Rapp koji je dodao da je Afganistancu rekao da samo spusti nož na pod.

Rapp je potom također komentirao kako je „čin djelo pojedinca.“ Dodao je: „Reći da je on izbjeglica i zaključiti da su sve izbjeglice kriminalci bilo bi kao reći da su svi plavi automobili krivo parkirani jer jedan plavi automobil stoji na mjestu koje nije predviđeno za parkiranje.

Ironično, plavi krivo parkirani automobili ni po kojoj statistici ne ubijaju nasumično ljude usred bijela dana u središtu gradova. S druge strane, statistike o napadima i nasilju imigranata govore upravo suprotno.

Kako to obično biva, političari kojima su puna usta demokracije, tolerancije i integracije, niti jednom nisu ništa učinili da pokušaju spriječiti ovakve napade. Razlog je taj što bi to značilo rušenje njihove utopije i pokapanje sad već umobolne teorije o „ljudskim pravima“ koja za kriminalce i zločince imaju veću važnost od onih za žrtve.