Dvadesetjednogodišnji Afganistanac koji je silovao 13-godišnju djevojčicu u osnovnoj školi u švedskom gradu Nykvarn, osuđen je na tek dvije godine i dva mjeseca zatvora, bez naknadne deportacije.

Dana 19. svibnja 2019., 21-godišnji afganistanski imigrant silovao je 13-godišnju djevojčicu u lokalnoj školi, prenosi Fria Tider.

Iako se nisu međusobno poznavali, Afganistanac je započeo razgovor s djevojčicom koja je zbunjena uzvratila odgovarajući na pitanja iz straha da joj se nešto ne bi dogodilo. Međutim, nedugo nakon toga imigrant ju je zgrabio i oborio na pod, a dogodilo se upravo ono od čega je strahovala.

Imigrant ju je potom silovao oralno, a djevojčica se tek naknadno uspjela osloboditi i pobjeći. Prisilni oralni seks izjednačen je sa silovanjem prema švedskom zakonu.

Osim uobičajeno mlake zatvorske kazne, iz državne blagajne će žrtvi biti isplaćeno 115.000 SEK (oko 78.000 kuna). Deportacija je odbačena pod izgovorom da Afganistanac ima boravišnu dozvolu i da je u Švedsku došao kao 16-godišnjak.