Afganistanske izbjeglice ne žele biti u Škotskoj jer je tamo hladno

Izbjeglice iz Afganistana navodno su odbile preseliti se u Škotsku ili Wales iz svojih hotelskih smještaja u Engleskoj koje su financirali porezni obveznici iz straha da su te zemlje “previše hladne” ili da ne govore engleski.

Oko 21.000 Afganistanaca preseljeno je u Ujedinjeno Kraljevstvo nakon katastrofalnog savezničkog povlačenja iz Afganistana, prepuštajući kontrolu nad tom južnoazijskom državom islamističkim talibanima.

Prema izvješću The Telegrapha, oko 9.500 Afganistanaca i njihovih obitelji još uvijek je smješteno u hotelima u Engleskoj godinu dana nakon što su evakuirani iz Kabula.

Shema smještaja izbjeglica u hotele košta porezne obveznike oko milijun funti dnevno. To je dodatak 3 milijuna funti potrošenih dnevno na smještaj drugih migranata u hotelima, uključujući one koji ilegalno prelaze La Manche.

Britanske novine izvijestile su da, unatoč tome što su mnogi Afganistanci nezadovoljni što tako dugo borave u hotelima, postoji nevoljkost da se presele u Škotsku ili Wales jer vjeruju da su Britanske matične nacije previše hladne.
Postoji i pogrešno mišljenje da ne govore engleski.